Djurens välmående är det viktigaste för oss

I Åbo, i kontorets korgstol njuter Effe-hunden av en bekymmerslös dag! Blandrasen Viva har igen fått kontrets nästbästa plats, golvet helt bredvid stolen. Effe är Basenji, och det kan vara den starka karaktären som dikterar dagliga utdelningen av sovplatser 🙂 Trots att dessa kontorsassistenter inte har bråttom, så är våra arbetsdagar fulla med otaliga händelser. Vi ger all vår expertis och energi så att djuren kan njuta av så långa och friska liv som möjligt, så de kan bidra till fler gyllene stunder för sina familjer.
– Henri Helskyaho, Effe Balances grundare.

Vi är ett finskt företag, vars passion är att bygga ständigt välmående genom att påverka positivt på djurs och djurägares näringskultur. Vi ser inte Effektri Omega-3-produkter eller Black Balance-kakor som kompletteringsfoder, utan som en del av daglig näring och därför tycker vi att en ny näringskultur för djur kräver motivering. Vi tog an uppgiften med 100 % fokus, för vi antar och hoppas att du söker resultat från de produkter du använder? På Effe Balance gör vi tätt samarbete inom produktutveckling och forskning tillsammans med Effektri-produkternas producent BioActri B.V, som i sin unika fisk-olivoljesammansättning kombinerar nära på 30 års forskningsarbete från Isländska, Norska, Spanska, Italienska och Finska institutioner. I den här patenterade produkten kombineras de bästa sidorna från Medelhavets och Arktisk kost på ett sådant sätt, att djuret kan säkert och effektivt återställa och upprätthålla fettsyrabalansen i kroppen – permanent. Vi representerar ett sorts genombrott i omega-3-vetenskap, och vi ser till att så många som möjligt kan njuta av fördelarna.

Transparens och ärlighet är värderingar som våra kunder uppskattar

Råvarorna är valda från de bästa alternativen av människokvalitet och alla produkter är 100% naturliga samt av livsmedels- eller medicinkvalitet. Av Effektris råvaror kommer de små fettiga fiskarterna från Island, och den polyfenolrika extra jungfruolivoljan från Spanien. Den här fisk-olivoljesammansättningen buteljeras i Tyskland, och produktionen följer GMP-krav (Good Manufacturing Practice). EFSA (Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet) har för de verksamma ämnena i denna unika sammansättning bekräftat totalt 17 positiva hälsopåståenden, för att främja ditt husdjurs hälsa. Vi vill det bästa för dig och ditt husdjur, och därför erbjuder vi en analysservice för mätning av blodets fettsyraprofil hos ett externt laboratorium. Har djuret behov av tillsatta omega-3-fettsyror? Har produkten som används absorberats ordentligt? Vi erbjuder svar på bland andra dessa frågor. Vi fokuserar på att bygga ständiga resultat, så hoppa med oss. – Henri Helskyaho, Effe Balances grundare.

Livsmedelssäkerhet

Livsmedelssäkerhet associeras ofta med det antagandet att mat är säkert ätbart och medför inga hälsorisker. Obekanta ämnen eller deras rester kan hittas från nästan all mat, och kan framstå naturligt eller till följd av förfall. Orenheterna kan vara t.ex biokemiska ämnen, som beroende av typ orsaka hälsoproblem. Orenhetens typ påverkar också på produktens ätbarhet. För kända ämnen finns det nivåer, med hjälp av vilka man beskriver gränserna för ämnet i produkten i fråga. Våra produkters producenter utför kontroller för att säkerställa att dessa ämnen inte överskrider tillåtna mängder. Vi vill t.ex inte att det med oljorna inte hamnar tungmetaller, PCB (polyklorerade bifenyler) eller dioxiner i djurets kropp. För produkterna görs också mikrobiologiska analyser, vilka indikerar om det finns farliga mikroorganismer i produkten.
Hos Effe Balance fokuserar vi på att sköta om husdjur på ett enkelt och kvalitativt sätt, så att du kan fokusera på det väsentliga: Gyllene stunder tillsammans med ditt husdjur. I vårt mål ingår också förpackningsmaterial och processer, med vilka vi kan säkerställa att dagligt bruk av Effektri aldrig medför risker för djuren genom oönskade orenheter som belastar omgivningen, såsom dioxiner eller dioxinlika PCB-föreningar, eller skadeverkningar orsakade av oxidering av oljan.

Tilaa uutiskirjeemme!

Ja saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista sekä kampanjoista!