Bellylabs – Dräktighetstest för hundar

Bellylabs Pregnancy Test for Dogs är ett snabbtest för att hemma identifiera hundens dräktighet i ett tidigt skede. Testet är ämnat för identifiering av dräktighet hos tikar, och det kan även användas för att urskilja skengraviditetssymptom från äkta dräktighet. Testet mäter relaxinhormonet, som är en pålitlig biomarkör för hundars dräktighet.

För den bästa 96 %* noggrannheten rekommenderar vi att testet görs minst 28 dygn efter ägglossning**. Det skadar inte att göra testet tidigare, men relaxinhormonets mängd kan ännu vara låg, och detta påverkar testresultatets pålitlighet.

Testförpackningen innehåller alla nödvändiga komponenter för att utföra testet hemma. Testet är framställt i Finland.

+ Pålitligt! 96 % noggrannhet* Relaxinhormonmätning är ett pålitligt sätt att identifiera dräktighet.
+ Snabbt! Resultaten är färdiga 10 – 15 minuter efter påbörjandet av testet.
+ Behändig! Testa hemma, då det passar dig och din hund bäst

Bellylabs – Dräktighetstest för hundar

Inget pris hittades

Fördelar med att testa hemma

Spara tid

Testa hemma, då det passar dig och din hund bäst. Inget resande eller överflödigt jobb. Testförpackningen innehåller alla nödvändiga komponenter för att utföra testet hemma.

Mindre stress

Under hundens dräktighet lönar det sig att undvika all onödig stress.

Bekymmerslöst

Att urskilja skengraviditet från äkta dräktighet kan vara omöjligt att göra med endast externa indikatorer. Testet mäter relaxinhormonet, som är en pålitlig biomarkör för att indikera dräktighet.

Snabbt och noggrant resultat

Testets bekräftade noggrannhet är 96% hos alla hundraser, och resultatet fås på 10-15 minuter.

Världens första snabb-hemmatest för bekräftelse av hundens dräktighet

Det Helsingforsbaserade diagnostikbolaget Bellylabs har som första företag i världen utvecklat ett snabbtest för att tidigt verifiera dräktighet hos hundar. Testet kan göras hemma utan hjälpmedel. Bellylabs-dräktighetstestets resultat är färdigt på 10-15 minuter och dess noggrannhet är 96 procent, verifierat för alla hundraser. Bellylabs dräktighetstest, som utvecklats tillsammans med hunduppfödningsexperter och veterinärer, identifierar med hjälp av antikroppar relaxinhormon, som uppkommer vid hundens dräktighet. Snabbtestet kan också användas för att urskilja skengraviditet från egentlig dräktighet. Bellylabs rekommenderar att testet görs som tidigast 28 dygn efter ägglossning.

Bellylabs dräktighetstest ger sinnesfrid till både ägare och hund: hemma får husdjuret vara i en bekant miljö genom hela testet, vilket är det bästa sättet att reducera stress. Idén föddes som svar på hunduppfödares dagliga utmaningar.

Information om dräktighetstest för hundar

Testet är ett snabbt hemmatest för hundars dräktighet. Bellylabs-testet är menat för att upptäcka tikens dräktighet, samt för att skilja mellan skengraviditet och verklig dräktighet. Du kan göra testet hemma säkert, pålitligt och snabbt – du sparar tid, möda och pengar.

Testet mäter relaxinhormonet, som förekommer vid dräktighet. Relaxinhormonet är en pålitlig biomarkör för att bekräfta hundens dräktighet.

Testes noggrannhet är 96 %. Bellylabs test jämfördes med bekräftad medicinsk diagnos. I forskningen ingick 70 genomförda tester. Testet har gjorts på över 30 hundraser. Hundarnas storlek varierade mellan 3 och 80 kg.

Testet mäter relaxinhormonet, som är en pålitlig indikator för hundens dräktighet. För bästa resultat rekommenderar vi att testa 28 dagar efter ägglossning. Tidigare tester har ingen påverkan. Relaxinhormon produceras av den utvecklande placentan efter embryoimplantation och kan detekteras i blodet hos de flesta dräktiga tikar så tidigt som 22-27 dagar efter ägglossningen. Vid tidig testning kanske hormonet ännu inte är tillräckligt tillförlitligt för detektion. Om du gör testet innan 28 dagar och du får ett negativt resultat rekommenderar vi att testa igen efter 5-7 dagar.

Nej, tyvärr. Testet mäter relaxinhormonet, som förekommer då tiken är dräktig. Hormonet produceras av den utvecklande placentan efter embryoimplantation. Vi kan inte lova att dräktigheten fortlöper lyckat.

Hur används testet?

Testserien innehåller alla nödvändiga komponenter för att slutföra ingreppet. Du behöver bara din hund och en klocka för tidtagning.

Innan du börjar, läs instruktionsbladet och se testets instruktionsvideo: ( https://www.youtube.com/watch?v=oH_JyVP-Pwo
Säkerställ att testseriens alla delar har nått rumstemperatur.

Provtagningen är enkel och säker. Använd en av de två medföljande lansetterna. Klicka lansetten enligt instruktionerna innanför hundens läpp. En liten bloddroppe blir synlig, och kan enkelt samlas med en bomullspinne. Fortsätt samla blod tills bomullspinnen är röd igenom och den inte absorberar mer blod. Om provet inte räcker (full bomullspinne), använd reservlansetten för en ytterligare provtagning.

För tillfället kräver en pålitlig och exakt reflexinhormonavläsning och -mätning ett blodtest. Man behöver dock endast en liten droppe blod.

Lansetten är likadan som de som används hos nyfödda i sjukhus, där testet tas från hälen. Den är säker och pålitlig. I nästan alla fall märker hunden inte ens provtagningen.

TIPS FÖR TESTUTFÖRANDET

Provet är tillräckligt när bomullspinnen inte längre absorberar blod. Vi rekommenderar dock att snurra runt pinnen några extra varv när du känner att den är full. En “färdig” bomullspinne är mörkröd och fyllig till färgen, och den har inga vita eller ljusare områden. Notera att det är omöjligt att samla för mycket blod i bomullspinnen, men det är möjligt att ett otillräckligt prov kan leda till att dräktigheten inte syns i resultatet.

Blodcirkulationen kan förbättras genom att luta hundens nos neråt, eller genom att lossa greppet på hundens läpp för en stund. Om provtagningen ändå inte räcker (full bomullspinne), använd reservlansetten.
En tillräcklig provtagning är enklare att få från en aktiv hund. En liten promenad före provtagningen förbättrar blodcirkulationen och gör testutförandet enklare.

Om din hund dreglar mycket, eller om du tror dig få ett bättre prov från en torr läpp så rekommenderar vi att dutta hundens innerläpp (provtagningsområdet) med t.ex en ren handduk.

Oftast slutar blödningen nästan genast. Om blödningen verkar fortsätta kan du applicera tryck på provtagningsområdet några sekunders tid.

Det här beror på hur stor din hund är, och vad du anser bekvämt. Vi rekommenderar att placera mindre hundar på ett bord eller på en soffa. Medelstora hundar kan man bra hålla i mellan sina knän. Stora hundar lönar det sig att låta sitta eller stå på golvet bredvid provtagaren. Allt beror på hundens beteende, och vad den är van vid. Vi rekommenderar att ha en medhjälpare närvarande vid första testomgången.

Dräktighetstidpunkten kan variera 4-7 dagar, om man räknar från parningen och man inte vet ägglossningstidpunkten. Progesterontest kan göras för att exakt definiera ägglossningstiden innan parningen. Om man räknar från parningen rekommenderar vi att lägga till ett par dagar.

INSTRUKTIONSVIDEO

Tilaa uutiskirjeemme!

Ja saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista sekä kampanjoista!