Bellylabs – Tiineystesti koirille

Bellylabs Pregnancy Test for Dogs on pikatesti koiran tiineyden varhaiseen todentamiseen kotona. Testi on tarkoitettu nartun tiineyden todentamiseen ja sitä voidaan käyttää myös erottamaan valeraskauden oireet oikeasta tiineydestä. Testi mittaa relaksiinihormonia, joka on luotettava koiran tiineyden biomarkkeri.

Parhaan 96 %* tarkkuuden saavuttamiseksi suosittelemme testin tekemistä, kun ovulaatiosta on kulunut vähintään 28 päivää**. Aikaisemmin testaamisesta ei ole haittaa, mutta relaksiinihormonin määrä saattaa olla vielä alhainen ja tämä voi vaikuttaa testituloksen luotettavuuteen.

Testipakkaus sisältää kaikki tarvikkeet testin tekemiseen kotona. Testi on valmistettu Suomessa.

+ Luotettava! 96 % tarkkuus* Relaksiinihormonin mittaus on luotettava tapa selvittää tiineys.
+ Nopea! Tulokset ovat valmiit 10 – 15 minuutissa testin aloittamisesta.
+ Kätevä! Testaa silloin kotona, kun se parhaiten sopii sinulle ja koirallesi

Bellylabs – Tiineystesti koirille

Hintaa ei löytynyt

Kotona testaamisen hyötyjä

Säästä aikaa

Testaa silloin kun sinulle ja koirallesi sopii parhaiten. Ei matkustamista tai ylimääräistä vaiva. Testipakkaus sisältää kaikki tarvikkeet testin tekemiseen kotona.

Vähemmän stressiä

Koiran tiineyden aikana kannattaa pyrkiä välttämään kaikkea ylimääräistä stressiä.

Huoli pois

Valeraskauden erottaminen oikeasta tiineydestä voi olla mahdotonta pelkästään ulkoisten merkkien perusteella. Testi mittaa relaksiinihormonia, joka on luotettava biomarkkeri tiineyden määrittämiseen.

Tarkka ja nopea tulos

Testin todennettu tarkkuus on 96% kaikilla koiraroduilla ja tulos on luettavissa 10-15 minuutissa.

Maailman ensimmäinen pikatesti koiran tiineyden todentamiseen kotona

Helsinkiläinen diagnostiikkayhtiö Bellylabs on ensimmäisenä yrityksenä maailmassa kehittänyt koiran tiineyden varhaiseen todentamiseen pikatestin, jonka voi tehdä kotona ilman muita apuvälineitä. Bellylabs-tiineystestin tulos on selvillä 10–15 minuutissa ja sen tarkkuus on todennetusti 96-prosenttinen kaikille koiraroduille. Koirankasvatusasiantuntijoiden ja eläinlääkäreiden kanssa yhteistyössä kehitetty Bellylabs tiineystesti tunnistaa vasta-aineiden avulla relaksiinihormonin, jota esiintyy koiran tiineydessä. Pikatestiä voidaan käyttää myös erottamaan valeraskauden oireet tiineydestä. Bellylabs suosittelee, että testaus tehdään aikaisintaan 28 vuorokautta ovulaation jälkeen.

Bellylabsin tiineystesti tuo mielenrauhaa niin omistajalle kuin koirallekin: kotona lemmikki saa olla tutussa ympäristössä koko testauksen ajan, mikä on omiaan vähentämään sen mahdollista stressiä. Idea syntyi vastauksena kasvattaja-arjen haasteisiin.

Tietoja koiran tiineystestistä

Testi on kotikäyttöön tarkoitettu koiran raskauspikatesti. Bellylabs-testi on tarkoitettu nartun tiineyden määrittämiseen sekä valeraskauden ja todellisen tiineyden erottamiseen. Voit nyt tehdä testin kotona turvallisesti, luotettavasti ja nopeasti – säästät aikaa, vaivaa ja rahaa.

Testi mittaa relaksiinihormonia, jota esiintyy raskauden aikana. Relaksiinihormoni on luotettava biomarkkeri koiran raskauden todentamiseen.

Testin tarkkuus on 96 %. Bellylabsin raskaustestiä verrattiin vahvistettuun lääketieteelliseen diagnoosiin. Tutkimukseen sisältyi 70 suoritettua testiä. Testi on tehty yli 30 koirarodulle. Koiran koot vaihtelivat 3 kg:sta 80 kg:aan.

Testi mittaa relaksiinihormonia, joka on luotettava indikaattori koiran tiineydestä. Parhaan tarkkuuden saavuttamiseksi suosittelemme testaamista 28 päivän kuluttua ovulaatiosta. Aiemmasta testaamisesta ei ole haittaa. Relaksiinihormonia tuottaa kehittyvä istukka alkion istutuksen jälkeen, ja se voidaan havaita useimpien tiineenä olevien narttujen verestä jo 22-27 päivää ovulaation jälkeen  Ennenaikaisessa testaamisessa hormonia ei ehkä ole vielä tarpeeksi luotettavaa havaitsemista varten. Jos teet testin ennen kuin 28 päivää on kulunut ja saat negatiivisen tuloksen, suosittelemme testaamaan uudelleen 5–7 päivän kuluttua.

Valitettavasti ei. Testi mittaa relaksiinihormonia, joka on läsnä, kun narttu on tiineenä. Tätä hormonia tuottaa kehittyvä istukka alkion istutuksen jälkeen. Emme voi luvata, että tiineys tulee päätökseen onnistuneesti .

Miten testiä käytetään?

Testisarja sisältää kaikki tarvittavat komponentit toimenpiteen suorittamiseen. Tarvitset vain koiran ja kello ajanottoa varten. 

Ennen kuin aloitat, lue ohjelehtinen ja katso video testin suorittamisesta: ( https://www.youtube.com/watch?v=oH_JyVP-Pwo 
Varmista, että testisarjan osat ovat saavuttaneet huoneenlämpötilan.

Näytteenotto on helppoa ja turvallista. Käytä yhtä kahdesta mukana toimitetusta lansetista. Napsauta ohjeiden mukaisesti koirasi huulen sisäpuolelle. Näkyviin tulee pieni veripisara, joka on helppo kerätä vanupuikolla. Jatka veren keräämistä, kunnes vanupuikko on kauttaaltaan punainen eikä enää ime enempää verta. Jos näyte ei riitä (täysi vanupuikko), käytä varalansettia toiseen napsautukseen.

Tällä hetkellä luotettavan ja tarkan relaksiinihormonin lukeman saaminen edellyttää, että testi suoritetaan verinäytteestä. Verta tarvitaan kuitenkin vain pieni pisara.

Lansetti on samanlainen kuin vastasyntyneen kantapäässä käytetty lansetti sairaaloissa näytteenottoon. Se on turvallinen ja luotettava käyttää. Lähes kaikissa tapauksissa, koirat eivät edes huomaa näytteenottoa. 

VINKKEJÄ TESTIN TEKEMISEEN

Verta on riittävästi kun vanupuikko ei enää ime enempää verta. Suosittelemme pyörittämään näytettä kuitenkin vielä muutaman kerran sen jälkeen, kun tunnet, että vanupuikko on täynnä. ”Valmis” vanupuikko näyttää tummanpunaiselta ja täyteläiseltä, eikä siinä ole valkoisia tai vaaleampia alueita. Huomaa, että vanupuikkoon on mahdotonta kerätä liikaa verta, mutta toisaalta riittämätön näyte voi jättää tiineyden havaitsematta.

Verenkiertoa voi helpottaa kallistamalla koiran kuonoa alaspäin tai vapauttamalla otteen koiran huulesta hetkeksi. Jos näyte ei vieläkään riitä (täysi vanupuikko), käytä varalansettia toiseen napsautukseen.
Riittävä näyte on helpompi saada aktiivisesta koirasta. Pieni kävely tai leikki ennen testausta parantaa verenkiertoa ja saattaa helpottaa testausta.

Jos koirasi kuolaa runsaasti tai luulet saavasi paremman otteen kuivasta huulesta, suosittelemme taputtelemaan koirasi huulen sisäpuolta ( näytteenotto kohtaa )aluetta liinalla tai puhtaalla pyyhkeellä.

Yleensä verenvuoto pysähtyy lähes välittömästi. Voit lisätä muutaman sekunnin ajan painetta näytekohtaan jos verenvuoto tuntuu jatkuvan.

Tämä riippuu siitä, kuinka suuri koirasi on ja mitä pidät mukavana. Suosittelemme pienten koirien sijoittamista pöydälle tai sohvalle. Keskikokoiset koirat voidaan pitää helposti polvien välissä. Isot koirat kannattaa jättää istumaan tai seisomaan lattialle testin suorittajan viereen. Kaikki riippuu kunkin koiran käytöksestä ja siitä, mihin se on tottunut. Suosittelemme ottamaan kaverin avuksi paikalle, mikäli et ole aiemmin testannut koiraasi.

Tiineeksi tuleminen voi vaihdella 4–7 päivällä, jos ne lasketaan parittelusta ja ovulaation ajankohtaa ei tiedetä. Progesteronitesti voidaan tehdä ovulaation määrittämiseksi tarkasti ennen parittelua. Jos lasketaan parittelusta, suosittelemme lisäämään laskelmaan pari päivää.

OHJEVIDEO

Tilaa uutiskirjeemme!

Ja saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista sekä kampanjoista!