Parhaat tulokset annostelemalla päivittäin

Effe Balancen annoslaskuri laskee päivittäisen suositellun annoksen Effektri Omega-3-ravintoöljyä. Annostelu perustuu yksilön painokiloihin, jonka vuoksi on hyvä tarkastaa ensin eläimen paino ja syöttää lukema laskuriin. Annosteluohjeen löydät myös pakkauksesta. Erikokoisissa Effektri-pakkauksissa ( 250ml, 500ml ja 1000ml ) on valintaa helpottavat kultaiset ” 120 lätkät”, valitse perheellesi sopiva koko. Suositeltu annos perustuu Pohjoismaiseen ruokintakulttuuriin ja ympäristötekijöihin sekä kansainvälisiin tutkimuksiin eri yksilöiden veren rasvahappoprofiilista.

Annoslaskuri

Valitse eläin*
Syötä eläimen paino (kg)*
0 - 120 vrk, annoskoko
 ml
0 - 120 vrk, annoskoko
 ml
Ylläpito, annoskoko
 ml

Meiltä kysytään usein

Effektri Omega-3:n valmistuksessa käytettyjen raaka-aineiden vaikuttavat aineet ovat saaneet yhteensä 17 kpl EFSA:n ( Euroopan ruokaturvallisuusvirasto ) hyväksymää terveysväittämää. Tämä tekee tästä villikalaöljyn ja extra-neitsytoliiviöljyn yhdistelmästä hyvin poikkeuksellisen ja tehokkaan.

Muistakaamme, että tärkein asia on imeytyvyys!
Voisi sanoa hyvin että: ” Eläimet ovat sitä mitä imeyttävät ”. Tästä syystä on hyvä varmistaa, että käyttämäsi tuote on imeytyvässä muodossa, ja että elimistöllä on kyky hyödyntää omega-ravintoöljyn hyödylliset ainesosat. Toimme mahdollisuuden mittauttaa ravinnon ja omega-ravintoöljyn tuomat pitoisuudet veressä välttämättömien omega-3-ja omega-6-rasvahappojen osalta. Toinen asia, joka saa eläintenomistajilta kiitettävää palautetta on helppous. Yksi tuote koko perheelle rotuun ja ikään katsomatta.

Useimmat omega-3-tuotteet sisältävät vain kalaperäisiä omega-3-rasvahappoja (EPA ja DHA) tai vain kasviperäisiä omega-3-rasvahappoja (ALA). Effektri lisää EPA- ja DHA-rasvahappojen osuutta ruokavaliossa, joka nostaa omega-3-indeksiä kissoilla, koirilla sekä hevosilla, antaen näin suojaa tulehdusperäisiä sairauksia vastaan. Effektrin erinomaisen imeytyvyyden taustalla ovat tarkkaan valitut ihmislaatuiset raaka-aineet, joissa yhdistyy arktisen ja Välimeren ruokavalioiden parhaat puolet. Tutkimuksissa saatu tieto on pohjana Effektrille, jossa extra-neitsytoliiviöljyn polyfenolit on yhdistetty puhdistetun ja laadukkaan villikalaöljyn EPA- ja DHA-rasvahappojen kanssa tavalla, jolla eläin kykenee turvallisesti ja tehokkaasti palauttamaan sekä ylläpitämään normaalin omega-6-/3-rasvahappotasapainon elimistössä pysyvästi. Tämä tasapaino on tärkeä osa normaalin omega-6/omega-3-tasapainon “ palauttamista ja ylläpitoa”, turvallisesti sekä tehokkaasti. Effektri tuoteperhe, sisältää myös analytiikkapalvelun (DBS-testi), jolla voi mittauttaa luotettavasti mm. onko öljylisälle tarvetta ja imeytyykö käytössä oleva tuote elimistön hyötykäyttöön.

Ei silloin, kun öljy on suojattu oikein. Olet saattanut törmätä blogi-kirjoituksiin, julkaisuihin Somessa tai eläinten ravitsemuskoulutuksiin, joissa neuvotaan välttämään muovisiin pakkauksiin säilöttyjä omega-tuotteita. Ohessa oikaisu tutkimuksen valossa, joka koskee vain Effektrin säilömistä käyttämissämme muovi-ja alumiinipakkauksissa. Ruokaturvallisuus

Antioksidantteja käytetään yleisimmin suojaamaan kalaöljyä ”hapettumiselta”, eli pilaantumiselta. Kalaöljyn herkille osille myrkkyä ovat happi, valo ja lämpö. Effektrissä käytetyn kylmäpuristetun neitsytoliiviöljyn polyfenolit suojaavat kalaöljyä hapettumiselta elimistössä yli vuorokauden ajan. Extra-neitsytoliiviöljyllä on toinen vähintäänkin yhtä tärkeä tehtävä solutasolla. Oliiviöljyn tärkeimmät vaikuttavat aineet hydroksityrosoli, skvaleeni ja oleuropeiini muokkaavat solukalvon rasvahappoprofiilia ja syrjäyttävät mm. ylimääräistä arakidonihappoa, madaltaen näin matala-asteisen tulehduksen riskiä. Effektrissä on lisäksi E-vitamiini, joka toimii antioksidanttina, d-alfa tokoferolina, bioaktiivisessa muodossa. Effektrin hapettumisstabilisuus on erinomainen.

Neitsyt-oliiviöljy on luonnollinen öljy, jota saadaan tuoreista oliiveista käyttämällä mekaanista kylmäpuristusta. Ennen kylmäpuristusta, oliivit puristetaan kasaan ilman lämmitystä tai liuottimia. Neitsyt-oliiviöljy on maultaan hedelmäistä ja se sisältää luonnollisesti suuren määrän bioaktiivisia polyfenoleita.

EFSA (European Food Safety Authority) on hyväksynyt seuraavan terveysväittämän oliiviöljyn bioaktiivisille polyfenoleille (Commission Regulation (EU) 432/2012): “ Olive oil polyphenols contribute to the protection of blood lipids from oxidative stress. The claim may be used only for olive oil, containing at least 5 mg of hydroxytyrosol and its derivatives (e.g. oleuropein complex and tyrosol) per 20 g of olive oil. In order to bear the claim information shall be given to the consumer that the beneficial effect is obtained with a daily intake of 20 g of olive oil.”

Neuvomme kaikkia tarkistamaan omega-6/omega-3-tasapainon ruokinnassa käyttämällä Effektri Balance-testiä ja selvittämään samalla, onko ruokinnassa riittävä määrä EPA-ja DHA-rasvahappoja. Testi mittaa rasvahappoja kokoverestä, joten se antaa luotettavan kuvan ruokinnan rasvahappoprofiilista. Tästä profiilista voidaan laskea omega-6/omega-3-rasvahappojen suhde. Jos ruokinta on tasapainossa, omega-6/omega-3-rasvahappojen suhde koiralla on pienempi kuin 5:1, hevosilla pienempi kuin 8:1. Jos sinun täytyy normalisoida eläimen omega-6/omega-3-tasapaino, suosittelemme Effektri-öljyn yhdistämistä luonnonmukaiseen ruokintaan ja riittävään liikuntaan. Effektri rasvahappoprofiilitesti mittaa ja analysoi 11 eri rasvahapon tasot elimistössä. ( 97,5%) Testiin voit tutustua tästä: DBS-Testi

Epätasapainoinen ruokinta lisää matala-asteisen tulehduksen riskiä. Effektri rasvahappoprofiilitestin avulla voit selvittää onko ruokinta tulehdusta edistävä vai sitä ehkäisevä. Mikäli epäilet matala-asteisen tulehduksen vaivaavan, Effe Balance Kit -testi on helppo, nopea ja kivuton tapa selvittää saako eläin riittävästi luonnollisia rasvoja nykyisestä ruokinnasta. Mikäli elimistössä ei ole riittävästi omega-3 rasvahappoja suhteessa omega-6 rasvahappoihin, suosittelemme Effektrin säännöllistä annostelua.
Välttämättömät rasvahapot huolehtivat monista kissan, koiran ja hevosen normaalille fysiologiselle terveydelle välttämättömistä toiminnoista. Imeytyvällä ja hyvin hapettumiselta suojatulla rasvahappovalmisteella on suuri määrä positiivisia vaikutuksia eläinten päivittäisessä hyvinvoinnissa. Kalaperäiset omega-3-rasvahapot ovat tärkeä osa normaalin ja tasapainoisen pro- sekä anti-inflammatoristen rasvahappojen välisen suhteen muodostumiseen kissan, koiran ja hevosen elimistössä. Lisäksi omega-3-rasvahapot ovat tärkeitä luonnollisen ja terveen kasvun ja kehityksen kannalta. Useat tieteellisesti suoritetut tutkimukset osoittavat, että omega-3:t (EPA ja DHA) ovat tärkeitä sydämen sekä verisuonten terveydessä, pennun hermoston sekä lihaksiston kehityksessä, kognitiivisessa terveydessä (muisti, oppiminen) sekä mielialan ja käytöksen hallinnassa (häiriökäyttäytyminen, aggressiivisuus muita koiria kohtaan). Omega-3-rasvahapot tukevat luustonrakenteen kehittymistä pentukoirilla. DHA:lla on tärkeä rooli aivojen ja näkökyvyn kehittymisessä. Tasapainotettu omega-6 / omega-3 rasvahappojen suhde tukee luonnollista vastustuskykyä sekä tasapainottaa hormonitoimintaa.
Jos allergiaa epäillään, niin useasti ihmiset, kuten myös eläimet ovat enemmän allergisia kalan proteiinille, ei kalan rasvalle. Hiero kalaöljyä hieman koiran tai hevosen tassulle/anturaan/jalkaan, tai muualle, jossa nahka/iho on esillä. Iho reagoi nopeasti, mikäli eläin on allerginen kalaöljylle. Jos oireilua ei ilmene, niin aloita annostelu ohjeiden mukaan.
Ensiaskeleista alkaen. Aluksi maltillisin annoksin. ( Muuta annostelu annoslaskurin osoittamaksi viimeistään vuoden ikäiselle koiralle. ) Tarkista painokilojen mukainen annostelu: ANNOSLASKURI Suosittelemme yhdistämään tuotteen annostelun luonnonmukaiseen ruokavalioon sekä lajityypillisiin ympäristötekijöihin.
Kyllä voit, energiajätteen mukana. Tyhjää 1000ml pulloa voit käyttää esim. uudelleen annosteluun jos hankit 5000ml Equi -pakkauksen.
Omega-rasvahapot ovat solun ja solua suojaavan kalvon tärkeimpiä rakennusaineita, jolloin on ensiarvoisen tärkeää huolehtia laadukkaiden rasvahappojen saannista päivittäin.
Raakaruoka, barffi ja luonnonmukainen ruokinta ovat usein hyviä valintoja koiran terveyttä ajatellen. Erilaiset teolliset kuivamuonat tai raakavalmisteet voivat usein olla valmistettu tai eroteltu tuotantoeläimistä. Tuotantoeläinten ruokinnassa voidaan käyttää sellaisia rehutuotteita, jotka eivät kuulu eläimen luonnolliseen ruokavalioon. Poikkeuksena riistaeläimet esim. peura, hirvi, poro. Näiden eläinten kehon rasvakoostumus on luonnollinen ja niiden syöminen edistää lemmikkieläimen omega-6 ja omega-3 rasvahappojen luonnollista tasapainoa elimistössä.
On hyvä tiedostaa, että omega-3 ja omega-6 rasvahappoja saadaan myös teollisesti valmistetusta ruoasta. Lisäämällä Effen päivittäiseen ruokavalioon, ei yliannostuksen vaaraa kuitenkaan ole olemassa. Usein teollisten valmisteiden rasvojen laatu ja määrä voi olla riittämätön eläimen tarpeisiin. Mikäli esim. koirallasi on ihottumaa, kutinaa, allergiaa tai nivelet oireilevat, on syytä tarkastaa ruokavalio ja ympäristötekijät. Effe Balancen kuivaverianalyysi on helppo ja kivuton tapa testata eläimen omega-3-tasot nykyisestä ruokinnasta. Testisivulle: DBS-Testi
Kuona-aineiden kertyminen niveliin voi aiheuttaa kipua ja tulehdusta. Säännöllisellä öljyn annostelulla on havaittu positiivisia muutoksia oireiden lievittämisen suhteen. Tutkimukset osoittavat, että omega-3 rasvahappoihin kuuluva EPA lievittää kipua ja poistaa tulehdusta nivelistä. Säännöllinen kevyt liikunta ja terveellinen luonnonmukainen ruokavalio tukevat parantumista.
GOOD MANUFACTURING PRACTICE (GMP)
GMP on listaus sääntöjä, jotka kuvaavat ehtoja laadukkaalle järjestelmälle, henkilöstölle, tiloille, välineille, dokumentoinnille, valmistukselle, laadunvalvonnalle, valituksille, takaisinvedoille ja omavalvonnalle. GMP-sertifikaatti tuottajillamme tarkoittaa, että tuotteet on valmistettu näiden sääntöjen mukaisesti, joka taas takaa aineiden, puhtauden ja etikettien sääntöjenmukaisuuden.
GMP:N SÄÄDÖKSET TARKOITTAVAT:
  •  Valmistukseen käytettävät välineet ja tuotannon prosessit on hyväksytty
  • Koko valmistusprosessi dokumentoidaan
  • Valmistustarvikkeet ja -tilat siivotaan ohjeiden mukaisesti ja työ dokumentoidaan
  • Ainesosien nimeäminen, etiketti ja paketointi on hyväksytty
  • Valmis tuote voidaan tunnistaa tuotenumerosta (eränumerot
KANSAINVÄLISET ISO 9001 -STANDARDIT
Kansainvälisesti hyväksytty ISO 9001 -standardi on yleinen ja suunniteltu luomaan kansainväliset ehdot valmistuksen laatuvaatimuksille. Tätä sertifikaattia valvoo ulkopuolinen yksityinen kolmas osapuoli, joka varmistaa asiakkaille, että he voivat luottaa valmistajaan/toimittajaan heidän täyttäessään tietyt sisäisen prosessin määräykset.
TÄMÄN STANDARDIN TÄRKEÄT EHDOT:
  • Laadunvalvonnan systeemi
  • Valmistuksen vastuu
  • Resurssienhallinta
RUOKATURVALLISUUS

Ruokaturvallisuus yhdistetään usein siihen käsitykseen, että ruokaa on turvallista syödä ja siinä ei ole terveysriskejä. Tuntemattomia aineita tai niiden jäänteitä löytyy lähes kaikesta ruuasta ja saattavat syntyä luonnollisesti tai pilaantumisen seurauksena. Epäpuhtaudet voivat olla esimerkiksi biokemiallisia aineita, joista voi seurata terveysongelmia, niiden tyypistä riippuen. Lisäksi epäpuhtauden tyyppi vaikuttaa siihen voiko tuotetta syödä. Tunnetuille aineille on olemassa tasot, joiden avulla kerrotaan maksimitaso ko. aineelle kyseisessä tuotteessa.

Tuotteiden toimittajamme tekevät tarkistuksia varmistuakseen, että näitä aineita ei löydy yli sallittujen määrien tuotteista joita valmistamme. Esimerkiksi öljyjen mukana emme halua eläinten kehoon joutuvan raskasmetalleja, PCB:tä (polykloorattuja bifenyylejä) tai dioksiineja. Lisäksi tuotteille tehdään mikrobiologisia analyysejä, jotka kertovat, mikäli tuotteissa on vaarallisia mikro-organismeja.

Kokemuksia ja kerto­muksia Effen käytöstä

Play Video

Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirjeemme!

Ja saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista sekä kampanjoista!